13 de maig 2009

Els homes de les cadires, Jordi SIERRA I FABRA

En Sergi és un nen de 12 anys que de gran vol treballar d'escriptor. Un dia comença a veure 7 homes vestits de negre. Ell ho diu a la seva família, però ningú el creu i llavors és quan s'adona de que ell és el únic que els veu. Segueix buscant-los, i un dia ja cansat de buscar coses que segons diu tothom són de la seva imaginació, seu en un banc davant d'una casa en ruines i de cop veu els set homes vestits de negre idèntics, barret negre i americana negre, sabates negres i lluents, i una cosa que el Sergi mai havia donat importància set cadires iguals. És van sentar a las cadires i van quedar-se mirant la casa en ruines. De cop la casa és cau, i els homes desapareixen en un núvol de pols. Durant uns quants dies el Sergi els veu i s'adona de que els set homes només apareixen en el lloc on està a punt de produir-se una catàstrofe.

El Sergi decideix investigar i descobreix que els 7 homes són una pintura anomenada Els televidents i representa tots nosaltres davant la tele, d'un pintor anomenat Gaspar Foix, la gent del poble diu que la seva casa és va posar a cremar i ell va sortir sa i estalvi, però va donar-se conte de que és deixava la cosa per la que havia viscut las seves pintures i al entrar és va cremar amb elles, totes les pintures menys la dels Televidents que havia presentat en un concurs per guanyar uns diners i poder anar-se amb la seva estimada secreta la Sra. Rosesblanques una hereva d'una gran mansió, diuen que s'ha tornat boja des de la mort de Gaspar i que ja fa 50 anys que no surt de casa.

Decideix anar al museu a veure el quadre però no pot ja que l'han tret de la sala per que la gent és queixava de que era molt trist i el van guardar en el magatzem amb molts altres llibres va voler anar i cremarlo però el gùardia de seguretat no el dixava pujar i és va tindre que amagar en el lavabo. És va pasar tota la nit buscant-lo i quant ja el tenia el va robar i va sonar l'alarma va anar tots els policies i el van estar buscant ell és va amagar en el cementiri al darrere de la tomba de Gaspar Foix i els policies van entrar en el cemenitri... No us puc dir el final si el voleu saber llegiu-lo.

14 comentaris:

Júlia Oller ha dit...

A veure si ho entenc...
Va voler cremar el quadre perquè desapareguessin el homes de negre i finalitzessin les catàstrofes? No m'ha quesat gaire clar...

Esther ha dit...

Carai! Quin resum!!! Cal que expliquis menys l'argument, i que parlis també d'altres coses com els personatges, l'espai... o l'autor...

blai ha dit...

explicau tot!
noposis si vols saber el final llegeilo, això no ho posis!!

Unknown ha dit...

Digueu el final que tota la meva classe tenim un exàmen demà d'aquest llibre i fa pal llergir-lo

Marina Anduix ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marina Anduix ha dit...

Jajajaja Aleix:') Te pillao'.

Iker Vecino ha dit...

porfa pon el finallll tio que tengo que decirle a mi profe si me lo he acabado de leer o sino suspenso octativa de catalan.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
paracetamol222 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
paracetamol222 ha dit...

Posan el final dema tinc examen. Tanoca

Unknown ha dit...

putaaaaaaaaaa

Unknown ha dit...

he de fer un resum de cada caoitol i no ho ser fer:)

latevamareemposa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
latevamareemposa ha dit...

Marte 1 Africa 0